Termékek Menü
Ön itt jár: > >

GY.I.K.

Üres, gravírozás nélküli termékeket látok. Mitől és hogyan lesz az én igényeimnek megfelelő?

Kérjük olvassa el a Megrendelés menete című menüpontot!

Miért kell hamarabb megvásárolnom a terméket, mint ahogy elkészítik a látványtervet?

Ennek kizárólag technikai oka van. A legtöbb webshop motor nem tud ennyire egyedi igényeket kiszolgálni, ezért kénytelenek vagyunk Megrendelőink bizalmára építeni. Hosszútávú céljaink között szerepel egy olyan egyedi fejlesztésű webshop, ami alapból tudja azokat a funkciókat, melyek szükségesek a termékek interaktív leírására.

Mi a garancia arra, hogy tényleg olyan kialakítású lesz a termék, amilyet én szeretnék?

A munkafolyamat során minden kedves Megrendelőnk kitölt egy űrlapot (MINTA), amit a rendelés leadása után juttatunk el hozzá (a folyamatot lásd itt). Ennek alapján készítünk egy előzetes látványtervet, melyet addig alakítunk, amíg Ön elégedett nem lesz.

Nem pont ilyen terméket szeretnék, tudnak vállalni egyedi megrendelést is?

Az elmúlt közel 10 évben, a webshop üzembe állítása előtt a megrendelőink igényeinek 90 százaléka egyedi volt, ezért a válasz egyértelműen IGEN, nyugodtan keressen meg különleges igényeivel! Ha életnagyságban szeretne kedvencével együtt megjelenni, azt is meg tudjuk oldani! A mérethatár 120x240 cm!

Hogyan jut el a fotó Önökhöz?

Három útvonalat javasolunk a képek eljuttatására:

(1) A fizetés után a megrendelő kap egy linket, ahol a az egyéb adatok megadása után lehetőség van a kép feltöltésére szerverünkre.

(2) 10 MB fájlméretig el is küldheti a a képet az info@pet-stone.hu címre.

(3) A gravírozást el tudjuk készíteni jó minőségű papírképről is, ebben az esetben kérjük postázza el a képet a Kapcsolat menüpontban szereplő címünkre.

Milyen típusú kép kell a gravírozáshoz?

A fénykép minősége alapvetően befolyásolja a gravírozás minőségét. Némelyik fotó alkalmas a gravírozásra, némelyik nem. Az alkalmatlan képek nagyon kevés részletet tartalmaznak, homályosak, kevéssé kontrasztosak. Minél változatosabb, minél több benne az erős kontrasztváltás, annál erőteljesebb lesz a gravírozott kép is. Gravírozási szempontból elmondható, hogy a fekete gránit termékeken jobban mutatnak a világos színű állatok, míg a fa/parafa termékeken a sötét tónusú képek, illetve állatok látszanak jobban.

Az állatok szőre lehetőleg ne olvadjon össze, a különálló, kontrasztos szőrzet különösen jól mutat. Mivel az állatokat az esetek túlnyomó részében el kell választanunk a háttértől, a hosszú szőrű állatoknál sokszor komoly problémát okoz, ha az állat beleolvad a háttérbe. Ezeket a szerkesztési munkákat mi természetesen elvégezzük, ezt a megadott ár tartalmazza. A fénykép méretét illetően aranyszabály, hogy minél nagyobb (felbontású), annál jobb! Tudjuk fogadni szinte az összes formátumot (vektoros fájlokat is!), de ajánljuk a következőket: JPG, JPEG, BMP, PNG, TIFF. A fájl elküldése, vagy feltöltése előtt kérjük ne méretezze át!

Ha segítségre van szüksége, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk!

Hogyan szkenneljem be a papírképet?

Mi szívesen vállaljuk a papírkép feldolgozását, de ha mégis önmaga szeretné elvégezni ezt a műveletet, akkor javasoljuk, hogy 300 DPI felbontásra, és szürkeárnyalatosra állítsa a szkennert. Ha sokkal kisebb az állat a fényképen, mint a gravírozni kívánt méret, akkor nagyobb felbontás kell!

Hogyan lehet a gravírozott gránitfelületet tisztán tartani?

A gravírozott karaktereket és a képeket vegyszer eltüntetni nem tudja, mivel ezek mechanikai úton kerültek megjelenítésre. Viszont a jobb kontraszt és az esőben való láthatóság kedvéért egy olaj alapú festékkel is be van eresztve, amit bizonyos vegyszerek kioldhatnak. Elsősorban a tiszta, száraz rongyot javasoljuk, ha ez nem elég, akkor lehet tiszta vizet is alkalmazni. Kerülni kell a zsíros kézzel való fogdosást, csókolgatást (!), mert ezek foltot hagyhatnak a gravírozott felületen.

Hogyan lehet a gravírozott fafelületet tisztán tartani?

A legcészerűbb a lakkozott és lézergravírozott emléktárgyakat bútorápoló habbal kezelt ronggyal áttörölni. FONTOS: a bútorápolót először a rongyra kell fújni!

Hány nap alatt készül el a személyre szabott termékem?

Raktáron lévő termék esetén az átlagos átfutási idő 3-5 munkanap. Az ellenérték kifizetése után max. egy napon belül elküldjük Önnek a a megrendelési űrlapot tartalmazó linket, amin személyre szabottan, interaktív módon megadhatja azokat a paramétereket, amik igazán egyedivé varázsolhatják kedvencét ábrázoló emléktárgyát. A látványterv elkészítése és e-mailben való elküldése általában 24-48 órát igényel. Az Ön jóváhagyása után a termék 24 órán belül elnyeri végleges formáját. A szállítás módjától függően így a termék 5-8 napon belül az Ön kezébe kerülhet.